2009. április 13., hétfő

Sok-sok húsvéti kép újabb pécsi kincsekkel

Megjöttünk Pécsről, nagyon klassz volt, sétáltunk nagyokat, piknikeztünk a szőlőnkben, volt sok kirakodóvásár, kézműveskedés, fiam tojást karcolt, tojást patkolt, itthon tojást festettünk...nagyon élvezte.

Sok képet fogok nektek feltenni, tobzódjatok, én nem tudok scrappelni mint Nina, meg képkivágásokat készíteni. Még. De lehet később se fogok tudni! :)

Mutatom sorba a kedvenc tojásainkat, ahogy a többieknél is láttam!

Ez a piros tojás karcolt, a festett tojásra pengével vagy éles szerszámmal karcolják rá a mintát. Ez egy hagyományos tyúktojás.






A következő tojáscsokor is karcolt, a szemem előtt készült mindegyik, ezek törpetyúk tojásai, kisebbek, mint a hagyományos tyúktojás, így nagyon jól mutatnak és elférnek a barkán.







A következő tojásokat Szentendrén vettük, hát tudom hogy inkább a giccsbe hajló kategória, de kézzel festették magyar asszonyok...szóval azért belefér...meg gyerekek szeretik, mert szép színesek! :)




De az abszolút kedvenc, a patkolt. A pécsi kézműves vásárban volt egy bácsi, ott patkolta a tojásokat a szemünk előtt, nagyon érdekes volt. Domi saját maga választhatta ki a motívumokat a maga tojására ( a nyuszis az övé), és segíthetett is a bácsinak. Azt mondta, patkolt tojást csak a magyarok készítenek, ha van is külföldön, szerbeknél, románoknál, az is csak a magyarlakta területeken, és a magyaroktól származik...olyan büszke voltam! :) Ja igen, ezek pulykatojások.













És még mindig nem kapnak pihenőt fáradt szemeitek, mert mi is festettünk itthon tojásokat! :)) Jobban mondva berzseltünk. Tudom már jojózik a szemetek a sok tojástól, de hát húsvét van! :)






Kilométeres bejegyzésem folytatódik egy gyönyörű ajándékkal, ami igazi meglepi volt, mert nem számítottam rá, hogy ilyen hamar és postán kapom! :)) Nekem is jutott belőle, Márti nyusziszívecskéiből, de azt hittem csak holnap kapom majd meg, személyesen! De nem, Márti meglepett vele, és nagyon örültem neki. Hihetetlenül vidámak a színei, és nagyon feldobott, és megkönyítette nekem a húsvét előtti munkát! Köszönöm Márti! :)))




A sort a keretezett báránykáim és tyukicáim zárják. Direkt vastag fa keretet akartam választani hozzá, de közelebb kellett volna kérni a keretet a hímzéshez. Akkor jobban mutatna. A keretezős csaj mondogatta, hogy "tér" kell a hímzésnek..hmmm...legközelebb nem hallgatok rá...









Nnnna, remélem ebben a bejegyzésben mindenki talál kedvére valót, :))) és ígérem legközelebb megtanulok képeket összevágni! :)

11 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon szép tojásokat mutattál!!!! Nekem legjobban a szentendrei tetszik - és persze a hazai ;)!!!
Szerintem jók lettek a képek és ez a fehér keret telitalálat!
Szuper fotókat készítettél! ;)

Holnap megmutatom, hogyan kell kollázst készíteni! Bár olyan jó így egyesével is nézegetni őket!!!

Szentpyr írta...

hűű, ez nagyon szép volt!!! én nagyon élveztem ezt a sok szépséget, bármikor elnézegetek ehhez hasonló bejegyzéseket, köszi!!!:) na és a hímzéseid......

Nina írta...

Nem is kell felcicomázni, ezek a fotók így is roppant mutatósak!
Hát nézegettem is jó sokat :)
Csodásak a tojások, a karcolt gyönyörű. Egyszer kipróbáltam, de ehhez béna vagyok.
Patkolni akartam én is, strucctojást, de egyrészt közel centi vastag a héja, a franc se furkálta volna annyiszor, másrészt anyukám eltörte korábban éppen a jeles nap előtt.

Szilvi, gyere mindig ilyen sok szép képpel, annyira jó nézni, visszajövök még sokszor :))))

Nina írta...

Ja, egyébként: kollázst én GIMP-pel készítek, mert a picasa programot nem ismerem. Ezzel pedig egyszerűen csak egy alapra kell pakolgatni a képeket. Nagyon egyszerű, plusz hála Ányi gimp blogjának azért sokminden könnyedén elsajátítható ám... :)

Dovilė írta...

so sweet and lovely:)

Melinda írta...

Ohh ezek a karcolt tojások csodaszépek!!Köszi a "kis" bemutatót!

Lorix írta...

Nagy élmény végignézni ezt a sok gyönyörűséget, és gondolom, még nagyobb volt összegyűjteni :)

A keret szuper választás volt, legközelebb meg ne hagyd magad :))

Edige írta...

Szépek a tojások és a képek is azok lettek. Én is azt szeretem, ha a keret minél közelebb van a hímzéshez - pedig engem is mindig rá akarnak beszélni valami másra, de én vagyok olyan makacs, hogy nem hagyom magam...

Szecsi írta...

Nekem így is nagyon tetszettek a tojásaid!!! Köszi, hogy megmutattad őket!
A képek nekem így tetszenek, ahogy vannak. Ha közelebb került volna a keret a hímzéshez, nem nyomta volna el a hímzést a keret?
Szerintem tökéletes és nagyon szép munka!

Zsófi írta...

Nekem nagyon tetszenek ezek a hímzések ezzel a kerettel. Jót választottál hozzájuk!

unikat írta...

Ennyi szépséget!
Élvezettel nézegettem, még ha el is múlt más húsvét.
A patkolt tojásokat nagyon irigylem.
S nekem nagyon bejön a keret is a kész munkához.