2008. szeptember 14., vasárnap






Hozok nektek egy kis őszi hangulatot...ez is VS, az Autumn Garden kis free mintája. (mostanában mennyi free mintát hímzek:) bőven elég volt rá a fonal erre a kis diszikére is, ami a kitben volt az Autumn Garden -ben, de rendeltem is ebből a Waterlilies fonalból, mert nagyon tetszett.

És nem varrtam, hanem ragasztottam, mert kender sodrott zsinórt raktam rá, nem textilt, és ezt nem lehetett varrni...mondjuk kényelmesebb is volt, a hímzést is ragasztottam, és nem varrtam, nem is lett kráter a hüvelykujjam hegyén a tűtől...
It's also a free pattern from Victoria Sampler. I have ordered the kit Autumn garden, and the threads from it was enough for this ornament too. I didn't sew, I gummed it. It was more comfortable.

18 megjegyzés:

Márti írta...

C s o d a s z é p!!! Milyen ragasztót használtál? - tetszik az egyszerűbb, ujjbarát megoldás!!

szisze írta...

Köszi Márti!
Palmatexet használtam, patchwork-tanfolyamon mondta a textiltervező csaj, hogy ez való textil ragasztására...és tényleg jó.(Régebben technokollal is dolgoztam, na az nem erre való....)És az a titka, ha rákened a palmatexet az anyagra, akkor várni egy picit mielőtt rányomod a fára, papírra a hímzést. Addig kell várni, míg a ragsztó egy picit megdermed, még nedves, de már nem folyik...akkor nem maszatol és nem folyik ki sehova, és akkor ragad a legjobban.(ha jössz majd adok ebből a Waterlilies-ből egy szálat, hogy meg tudd csinálni! :) )

szisze írta...

ja igen, a kenderzsinórt a szélére körben meg sima ragasztópisztollyal tettem rá.

Dora írta...

Szilvi, ezt tényleg meseszép!!! Na majd én is leszedem ezt a free mintát :-D
Honnan rendeltél egyébként waterlilies fonalat? Már én is szemeztem vele, csak nem tudtam honnan kéne. És melyik szin volt ebben?

Loreta írta...

It's gorgeous! Your stitching and finishing is absolutely wonderful!

Lorix írta...

Látom téged is elkapott az őszi hangulat :))) Nagyon tetszik, ügyes vagy a ragasztással!!

szisze írta...

Köszi Dóri! :)
Ez a szín a Harvest. Innen lett rendelve: www.needleworkplus.com
(Ki lehet ide tenni ilyen linkeket?)Ennél a rendelésnél más rendelt, én csak csatlakoztam. De tervezek majd kari meg ünnepek előtt rendelni valahonnan, hogy legyen ajándékoznivalója a családnak nekem :))), ha gondolod csatlakozhatsz, ha van ott is ilyen fonal...

szisze írta...

hihi mindenki hétfő reggel itt ül? Szia Rita! és köszi!

szisze írta...

Thank you Loreta! :)

Dora írta...

Hu, én benne vagyok közös rendelésbe, a karácsony előtt is jó lenne, mert akkor én is kérhetném az ajándékaimnak a dolgokat ;)

Egyébként hol máshol lenne az ember egy ilyen esős hétfő reggelen :-DDDD

Márti írta...

Húúú de jó, köszi előre is!!!! Hát persze, hogy szeretném megcsinálni!!! :) Én is szeretnék Karácsony előtti rendeléses akciót - és már leadtam az igényemet egy cikkcakkos ollóra is!!!

szisze írta...

Márti kinél adtad le az igényt, apánál? :D én még nem találtam egyébként eddig cikk-cakkos ollót...se olcsón, se drágán...valami hobbiboltban kellene megnézni...

Lányok akkor majd novemberben egyeztetünk rendelésügyileg, jó?

Nina írta...

Gyönyörű!!!
Normális esetben imádom az őszt, a színeit, de ma nem... Iszonyat rossz idő van, szakad, eláztam, megfáztam, hideg van, vacogok.
Most a fotóidat nézve mégis imádom :)

ercsu27 írta...

Pont ma nézegettem ezt a mintát! :-)

ercsu27 írta...

Jaaaa, a lényeg: nagyon szép lett!

szisze írta...

Szia Ercsu!

köszönöm! De jó hogy idetaláltál te is! :)

Szentpyr írta...

Én meg a macidért rajongom csendben:)! Tündéri!!

szisze írta...

Szia Rita!
Köszönöm!:)