2008. augusztus 28., csütörtök


Jajj és majd elfelejtettem, itt van még a macsekom, ami kilincsakasztó!
Ezt most nem fordítom le, mert nekem este rossz az angolom! :))))))
(reggel is van még rajta mit csiszolni! :) )
És a nap végén meg kell állapítsam, sokat fejlődött a képfeltöltési technikám, holnap talán már linkeket is tudok csatolni...hogy kiket olvasok, meg free minták ilyenek...
És holnap régebbi hímzéseimből teszek fel képeket. A közelmúltból persze! ...:) Úgy érzem fékezhetetlen közlésvágyamat ma még nem sikerült csillapítanom! :)



Én pedig ezeket a gyönyörűségeket kaptam Mártitól. Kis hímzősmappa, tűtartó és ollóőr. A minta francia, Petites maison et cie design. Én még mindig azt nézegetem, milyen gyönyörűen van megvarrva. nagyon sokat használom, mert nem tudok betelni vele annyira tetszik! Köszönöm Márti itt is!
Gift from Márti. Scissor fob, needle case and a little bag. It's french pattern, Petites maison et cie design. Thank you Márti very much!







Ha lúd, legyen kövér, vérszemet kaptam, és gyorsan lefényképeztem még a vásári szerzeményeimet, mert nagyon kedvesek pl. ezek a mézeskalács kislányok és kisfiú! Az egyik kislány már be is költözött a fűszerpolcomra, és nagyon jól érzi ott magát! nekem meg mindig jókedvem lesz főzés közben, ha ránézek. A csomagolt ajándéknak lett véve, de sztem ő is marad nálunk....ja, és itt szerencsére van a csomagoláson cím, mobilszám, úgyhogy karácsony előtt biztos megkeresem még ezt az ügyes kezű mézeskalácsost...
Gingerbread figure, these are not my work.


Látszik hogy ma volt időm, :) no meg jóóóó sokáig nem mutogathattam saját blogon a műveimet, úgyhogy most kicsit túltengek. A mai utolsó kép, a Trallala csészéim keretezve. Nagyon szeretem ezt a szép, koptatott fehér keretet hozzá. Márti kezdte el csinálni ezeket a csészéket, és mikor mutatta úgy megkívántam, hogy én is nekiálltam. Nem bántam meg, az egyik kedvencem a konyhámban.
This is the last picture today! :) You know I'm a new blogger! :) This is a Trallala design, Márti started to sew , and I decided to do also when she showed me it. It looks very well in my kitchen.


A Spot of summer-t magamnak is megcsináltam, magamnak sárga párnácskára tettem, ilyen lett, és így mutat a konyhaablakom kilincsén!


This is my piece on my kitchen's window with yellow material.


































Ezeket az ajándékokat adtam Mártinak. Nagyon jó volt hímezni neki, mert tudtam hogy örülni fogi!Nemsokára mutatom én miket kaptam tőle! :)

I gave them to Márti. With love. The Drawn Tread: Friends, The Drawn Threads: Spot of summer and a free pattern Victoria Sampler pincushion.


No és hogy mutassak valami hímzést is, ezeket az aprókákat hímeztem tegnap, free minták a Drawn thread oldalról, ollóőr lesz belőlük.


The Drawn Thread free pattern, scissors fob



Csináltam patchworkos párnákat az erdélyi gyerekeknek, és persze megint előjött bennem, hogy kellene valamit itthonra is csinálni saját gyerkőcökhöz. Úgyhogy rendeltem Zsuzsától anyagokat. Mártival megbeszéltük, nagyon különleges anyagok. Zöld és krémszínű árnyalatban. Takaró vagy falvédő lesz belőlük.







No és akkor az abszolút kedvencek, a nemezdíszek. El vagyok tőlük ájulva, milyen szépek, és kézimunka az utolsó öltésig, a gyönygyözés is tökéletes rajta...egy kirgiz hölgy árulta őket, magyarul sem tudott...és elért a vásárok visszatérő fájdalma, úúúúgy szeretnék még belőlük, volt kirgiz baba is, meg mindenféle helyes állatok...de sajna nem bolt, hogy visszamegyek veszek még, a vásárban csak ott, csak nekem, csak akkor...:(


Lovely ornament from Kyrgyzstan. I bought also in the folk market. Very beautifull and perfect work. I would like to buy more from this ornaments, but it's no possible , the market is closed! :(


Ezeket is szereztem!

A szívecskéket is szeretném majd sorozatgyártani. A zsepkendőtartót biztos nem fogom, varrótudásomat tekintve... A tulipánokat saját kezűleg csináltuk a gyermek-kézműves sarokban, olyan egyszerű, hogy a gyerekek is fél óra alatt el tudták készíteni...

I bought them also, but the tulip is very simply to made.




Megmutatom legutolsó szerzeményeimet. A Mesterségek Ünnepén rendezett kirakodóvásáron vettem, igazából mintadarabnak, mert remélem én is meg tudom majd csinálni. (Már hajkurászom is a cikkcakos ollót, eddig csak nagyon drágán találtam. Pedig belegondolok gyerekkoromban talán 3 is volt otthon, fillérekért lehetett venni egy cikkcakkos ollót...)




I bought it in a folklor - market. I hope I can do another one, like this.




2008. augusztus 27., szerda


és igen!! :) Miután elfogadtam a képek feltöltésére vonatkozó feltételeket, már meg is jelent az első művem! (nem tudtam, hogy ilyen szigorúan veszik!:) )

Ez egy Royal Paris kit, és Zsuzsától kaptam, itt is nagy-nagy köszönet érte! nagy örömmel hímeztem az erdélyi gyerekeknek, remélem valaki nagyon fog neki örülni.
Na azt hiszem nagy levegőt veszek és én is elkezdem....muszáj, ha tartani szeretném pár számomra fontos emberrel a kapcsolatot! :)



Mindjárt a közepébe is vágok, és megmutatom milyen aprókát készítek most, mit készítettem a dévai gyerekeknek, milyen szerzeményeim voltak mostanában...

csak ki kell találnom miért nem hagy képet feltölteni a blog....